Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova održan međunarodni skup o suzbijanju kemijskih, bioloških, radioloških i nuklearnih prijetnji

Pomoćnica ministrice, dr.sc. Vesna Batistić Kos, otvorila je 4. listopada 2012. u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova 4. sastanak nacionalnih predstavnika Inicijative UNICRI CBRN - CoE (Centar izvrsnosti za suzbijanje kemijskih, bioloških, radioloških i nuklearnih prijetnji pokrenut od strane Europske unije i Ujedinjenih naroda).

Četvrti sastanak nacionalnih predstavnika za grupu Jugoistočne Europe, Kavkaza, Moldove i Ukrajine, Inicijative EU, koja se bavi suzbijanjem kemijskih, bioloških, radioloških i nuklearnih (CBRN) prijetnji okupio je trideset stranih sudionika i deset predstavnika hrvatskih institucija. Organiziran je s namjerom jačanja suradnje između zemalja regije, EU i UN partnera te drugih relevantnih međunarodnih organizacija koje se bave suzbijanjem kemijskih, bioloških, radioloških i nuklearnih rizika.

Zemlje su izvijestile o trenutnom stanju provedbe Inicijative u svojim zemljama, a predstavnici UNICRI CBRN CoE iznijeli su smjernice daljnjeg razvoja.

U poslijepodnevnom panelu, razrađena je metodologija izrade projekata koje države mogu kontinuirano prijavljivati UNICRI CBRN CoE i za koje su predviđena znatna financijska sredstva.



Priopćenja