Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, u srijedu 26. rujna 2012., sudjelovala je na Općoj skupštini UN-a na prijemu na visokoj razini u povodu prve obljetnice inicijative „Partnerstvo za otvorenu vlast“

Prijem je održan u organizaciji Velike Britanije, dok je inicijator predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barack Obama koji je svoj prvi dan mandata započeo potpisom na Memorandumu o transparentnosti i otvorenoj vladi čime je nastojao premostiti jaz između građana i vlasti i započeti novu eru otvorene i odgovorne vlade. Hrvatska je pristupila prošle godine u rujnu kada je na pokretanju inicijative prisustvovao predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović. U Hrvatskoj postoji i Savjet inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast, a savjetom predsjedava zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović.

Ministrica Pusić istog je dana u New Yorku sudjelovala i na prijemu kojeg su priredili predsjednik Europskog vijeća Herman van Rompuy, predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso te barunica Catherine Ashton, visoka predstavnica EU za vanjsku politiku i sigurnost.



Priopćenja