Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica vanjskih i europskih poslova RH Vesna Pusić uputila je pismo sućuti američkoj državnoj tajnici Hillary Clinton u povodu ubojstva američkog veleposlanika Cristophera Stevensa

„U ime Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i u moje osobno ime izražavam Vama i američkom narodu duboku sućut u povodu tragične smrti veleposlanika J. Christophera Stevensa.

Duboko potresena viješću o brutalnom napadu na američki konzulat u Bengaziju u kojem su živote izgubili službenici koji su svoj posao i svoju zemlju stavili ispred vlastitog života. Snažno osuđujemo ovaj bezobzirni teroristički akt koji neće zastrašiti sve nas koji zajedničkim naporima promičemo vrijednosti slobode, demokracije i stabilnost i nadamo se da će ova žrtva voditi ka stabilnosti i miru u Libiji“.

Hrvatska i nadalje ostaje saveznik Sjedinjenih Američkih Država u borbi protiv terorizma suosjećajući zbog ovog strašnog gubitka života ljudi koji su živjeli i umrli čuvajući najveće vrijednosti, stoji u pismu sućuti ministrice Pusić.



Priopćenja