Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je u srijedu, 25. srpnja 2012., u nastupni posjet Nj.E. g. Moulay Abbès El Kadiri, veleposlanika Kraljevine Maroko u Republici Hrvatskoj

Ministrica Pusić čestitala je marokanskom veleposlaniku te zahvalila na skorom otvaranju prvog rezidentnog veleposlanstva Kraljevine Maroko u Zagrebu. U razgovoru je obostrano izraženo zadovoljstvo dobrim političkim odnosima između dvije zemlje te interes za intenziviranjem bilateralne gospodarske suradnje u skoroj budućnosti.

Veleposlanik je naglasio da u Maroku postoji veliki interes za suradnju s Hrvatskom na svim područjima, posebno stoga što će Hrvatska ubrzo postati punopravnom članicom Europske unije što je, između ostalog, pridonijelo odluci da Kraljevina Maroko otvori rezidentno veleposlanstvo u Zagrebu. Veleposlanik je također čestitao na vrlo uspješnom završetku pregovora i provedenim reformama u zemlji te ponovio poziv ministrici za posjet Maroku. „Kao potencijalna područja suradnje istaknuo bih građevinarstvo, brodogradnju i turizam“, kazao je marokanski veleposlanik.

Ministrica Pusić izrazila je zadovoljstvo zbog dolaska marokanskog ministra vanjskih poslova na Croatia Summit 2012. u Dubrovniku s kojim je razgovarala o praktičnim modalitetima buduće partnerske suradnje te istaknula spremnost Hrvatske da Kraljevini Maroko, kao i ostalim zemljama južnog Mediterana, prenese svoja iskustva u tranziciji i izgradnji države. Ministrica Pusić također je naglasila važnu ulogu Maroka za stabilnost regije južnog Mediterana.



Priopćenja