Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je u srijedu, 18. srpnja 2012., u nastupni posjet Nj.E. g. Yean Yoke Henga, veleposlanika Malezije u Republici Hrvatskoj

U razgovoru su obostrano istaknuti vrlo dobri politički odnosi između Hrvatske i Malezije te interes za intenziviranjem gospodarske suradnje.

Veleposlanik je izrazio nadu da će skorim ulaskom Hrvatske u Europsku biti proširena i pojačana bilateralna suradnja s Malezijom posebno stoga što je njegova zemlja pred dovršetkom razgovora o potpisivanju ugovora s EU. Prema veleposlanikovim riječima, potencijale za suradnju malezijska strana vidi, između ostalog, i na području turizma i sporta. Naime, Malezija je poznata po ekoturizmu, medicinskom turizmu, gastronomiji, golf terenima čime privlači velik broj turista.

Ministrica Pusić istaknula je potrebu daljnjeg jačanja bilateralne gospodarske suradnje, dodajući kako je preduvjet za to stvaranje pozitivnije investicijske klime u Hrvatskoj kroz olakšavanje i pojednostavljivanje uvjeta za strana ulaganja, što je jedan od prioriteta hrvatske Vlade. Istaknula je kako je nakon završetka pregovora te nakon ulaska u punopravno članstvo Europske unije, Hrvatska spremna više se okrenuti prema državama Azije i Pacifika, posebno na gospodarskom planu.



Priopćenja