Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je u srijedu, 18. srpnja 2012. g, u nastupni posjet apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj mons. Alessandra D'Errica

Nuncij D´Errico je naglasio kako je njegova misija u Hrvatskoj, nastavak započetog u BiH i Crnoj Gori, te prenio poruku Svetog Oca kako je Hrvatska važna zbog svoje uloge u regiji, posebno sada kada je pred ulaskom u EU kao i zbog katoličkih vjernika ne samo u Hrvatskoj nego i u susjednim državama. Istaknuo je također kako želi uspostaviti pozitivan dijalog između crkve i civilnih vlasti.

Ministrica Pusić je naglasila kako je Hrvatska svjesna uloge koju može i treba imati u regiji te da je naš pristupni proces pomogao izgradnji institucija države ali i političkom sazrijevanju te dodala kako je za Hrvatsku bio vrlo važan posjet Svetog Oca prošle godine radi snažnih europskih poruka koje je poslao. Izrazila je osobno zadovoljstvo zbog dolaska nuncija upravo stoga što dobro poznaje regiju ali i zbog njegovog iskustva misija u Afganistanu, gdje Hrvatska ima najveći broj vojnika u misiji, te Pakistanu u kojima je radio na promicanju razumijevanja, tolerancije, suradnje i međureligijskog dijaloga.



Priopćenja