Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je u srijedu, 11. srpnja 2012. godine, u oproštajni posjet veleposlanika Republike Poljske u Republici Hrvatskoj Wieslawa Tarka

Ministrica Pusić zahvalila je na doprinosu tijekom mandata u Republici Hrvatskoj i na potpori koju joj je Poljska pružala tijekom čitavog pregovaračkog procesa s Europskom unijom, a posebice napore uložene u cilju potpisivanja pristupnog Ugovora tijekom poljskog predsjedanja Unijom. Veleposlanik Tarke izvjestio je ministricu Pusić o proceduri ratifikacije Ugovora, koja se očekuje na jesen.

Razgovarali su o bilateralnim odnosima posebno gospodarskim, ministrica Pusić naglasila je kako je Hrvatska posebno zainteresirana za poljska iskustva u segmentu korištenja sredstava iz EU fondova.

Ministrica Pusić je govoreći o stanju u regiji, odnosno europskoj perspektivi zemalja regije, dodala kako će Republika Hrvatska i nadalje podržavati euroatlantske procese susjednih zemalja jer to je i u hrvatskom interesu, te dodala kako raditi i na zajedničkim prekograničnim projektima.



Priopćenja