Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je u četvrtak, 28. lipnja 2012. godine, u oproštajni posjet veleposlanika Češke Republike u Republici Hrvatskoj Karela Kühnla

Ministrica Pusić zahvalila je veleposlaniku Kühnlu na suradnji i doprinosu u unaprjeđenju bilateralnih odnosa između dviju država tijekom njegova mandata

Ministrica Pusić zahvalila je veleposlaniku Kühnlu na suradnji i doprinosu u unaprjeđenju bilateralnih odnosa između dviju država tijekom njegova mandata. Također je uputila zahvalu Češkoj povodom ovotjednog potpisa ratifikacijskog dokumenta o pristupanju Republike Hrvatske u članstvo Europske unije od strane češkog predsjednika Vaclava Klausa. Time je u Češkoj u potpunosti dovršena procedura ratifikacije Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Tijekom sastanka bilo je govora i o stanju u regiji jugoistočne Europe, kao i o predstojećem Croatia Summitu na kojem će se raspravljati o mogućnostima korištenja hrvatskih iskustava iz pristupnih procesa u izgradnji države i stabilnih institucija.

Ministrica Pusić iskoristila je prigodu susreta kako bi još jednom izrazila sućut povodom prošlotjedne teške prometne nesreće na autocesti A1 Zagreb-Split, u kojoj je smrtno stradalo osmero čeških turista, a velik broj je bio ozlijeđen.



Priopćenja