Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je u četvrtak, 28. lipnja 2012. godine, veleposlanika Portugalske Republike u Republici Hrvatskoj Paula Tiaga Fernandesa Jerónima da Silvu

Tijekom sastanka obostrano je izraženo zadovoljstvo vrlo dobrim bilateralnim odnosima, kao i mogućnostima razvoja daljnje suradnje, posebice imajući u vidu brojne zajedničke interese unutar Europske unije

Tijekom sastanka obostrano je izraženo zadovoljstvo vrlo dobrim bilateralnim odnosima, kao i mogućnostima razvoja daljnje suradnje, posebice imajući u vidu brojne zajedničke interese unutar Europske unije.

Ministrica Pusić zahvalila je Portugalu na dosljednoj potpori koju pruža Hrvatskoj na njezinom putu prema punopravnom članstvu u Europskoj uniji, te izrazila uvjerenje u što skoriju ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora od portugalske strane.

Veleposlanik Jerónimo da Silva istaknuo je kako po tom pitanju nema nikakvih problema te da će Ugovor biti pravodobno ratificiran u Portugalu.

Na sastanku se razgovaralo i o trenutačnoj gospodarskoj i financijskoj situaciji u Europskoj uniji, a u kontekstu danas započetog dvodnevnog sastanka Europskog vijeća, razmijenjena su mišljenja o pripremi novog Višegodišnjeg financijskog ugovora i nove Kohezijske politike Europske unije. Posebice je istaknut problem zapošljavanja mladih i potreba uvođenja novih mjera koje će potaknuti rast gospodarstva.



Priopćenja