Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova podsjeća da je Europski ured za odabir osoblja (European Personnel Selection Office – EPSO), 21. lipnja 2012. godine, objavio natječaj za zapošljavanje hrvatskih prevoditelja, konferencijskih prevoditelja i pravnik

Tekst natječaja objavljen je na internetskoj stranici www.eu-careers.eu putem koje će se i podnositi prijave zaključno s 24. srpnjem 2012. godine

Tekst natječaja objavljen je na internetskoj stranici www.eu-careers.eu putem koje će se i podnositi prijave zaključno s 24. srpnjem 2012. godine.

Naime, nacrtom EU proračuna za 2013. godinu, do ulaska Hrvatske u Europsku unije predviđeno je otvaranje do 280 novih radnih mjesta na koja se mogu prijaviti hrvatski državljani kojim povodom će EPSO raspisati nekoliko natječaja. Objavljeni natječaj za hrvatske prevoditelje, konferencijske prevoditelje i pravnike lingviste samo je prvi u nizu. Kandidati koji namjeravaju sudjelovati u selekcijskom postupku trebaju se registrirati i popuniti prijavni obrazac na internetskim stranicama EPSO-a. Oni koji zadovoljavaju zadane uvjeti bit će pozvani na testiranje koje će se održati u Hrvatskoj.

Kandidati koji ostvare najbolji rezultat potom će biti pozvani u Bruxelles ili Luxembourg u centar za ocjenu kandidata gdje će se, tijekom jednog ili dva dana, održati daljnja testiranja. Oni koji na koncu prođu selekcijski postupak neće automatizmom dobiti radno mjesto, već će biti uvršteni u bazu podataka (tzv. Reserve list) putem koje institucije i tijela EU-a zatim kontaktiraju kandidate s ponudama za zaposlenje.

Više informacija o objavljenom natječaju dostupno je na sljedećim adresama:

EPSO

www.eu-careers.eu

Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj
http://www.delhrv.ec.europa.eu/?lang=hr&content=4191

Na kraju, želimo napomenuti kako samo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova ne sudjeluje u selekcijskom postupku, nego ga isključivo provodi EPSO.

Priopćenja