Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić boravila je u utorak, 12. lipnja 2012. godine, u službenom posjetu Crnoj Gori.

Tom prigodom ministrica Vesna Pusić sastala se u Podgorici s ministrom vanjskih poslova i europskih integracija Crne Gore Milanom Roćenom, s kojim je potpisala Ugovor između Republike Hrvatske i Crne Gore o euroatlantskom partnerstvu

Tom prigodom ministrica Vesna Pusić sastala se u Podgorici s ministrom vanjskih poslova i europskih integracija Crne Gore Milanom Roćenom, s kojim je potpisala Ugovor između Republike Hrvatske i Crne Gore o euroatlantskom partnerstvu.

Ugovorom je obostrano potvrđena spremnost za uspostavom i razvijanjem euroatlantskog partnerstva koje će doprinijeti integraciji Crne Gore u Europsku uniju i NATO te afirmirati europske vrijednosti u bilateralnoj i regionalnoj suradnji. U tom smislu Republika Hrvatska će staviti na raspolaganje svoja specifična znanja, stečena iskustva i ekspertize iz pregovaračkog procesa s Europskom unijom i NATO-om. Hrvatska i Crna Gora također će, temeljem potpisanog Ugovora, pristupiti pripremi zajedničkih projekata prekogranične suradnje, uključujući i infrastrukturne projekte, koji bi se mogli natjecati za financijska sredstva iz fondova Europske unije.

Ministricu Vesnu Pusić u Podgorici su primili i crnogorski predsjednik Filip Vujanović, te predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić.

Tijekom jutra ministrica Vesna Pusić sastala se u Kotoru s predstavnicima hrvatske manjine u Crnoj Gori - predsjednikom Hrvatskog građanskog društva Mirkom Vičevićem, predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Miroslavom Franovićem, predsjednikom Hrvatske krovne zajednice Dux Croatorum Zvonimirom Dekovićem i zastupnicom Hrvatske građanske inicijative u Skupštini Crne Gore Ljerkom Dragićević.

Također je održan susret ministrice Pusić s mons. Ilijom Janjićem, biskupom Kotorske biskupije.



Priopćenja