Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sastala se u utorak, 5. lipnja 2012. godine, s predsjednikom Zastupničkog doma Velikog Vojvodstva Luksemburga Laurentom Mosarom, koji predvodi izaslanstvo luksemburškog parlamenta u službenom posjetu Repu

Izrazivši dobrodošlicu predsjedniku Zastupničkog doma Mosaru, ministrica Pusić istaknula je značaj dosadašnje parlamentarne suradnje između Hrvatske i Luksemburga

Izrazivši dobrodošlicu predsjedniku Zastupničkog doma Mosaru, ministrica Pusić istaknula je značaj dosadašnje parlamentarne suradnje između Hrvatske i Luksemburga, te izrazila zadovoljstvo postignutom razinom međusobnog dijaloga i suradnje.

Upoznavši ukratko luksemburško izaslanstvo s aktualnostima u pristupnom procesu Republike Hrvatske za ulazak u punopravno članstvo u Europskoj uniji, ministrica Pusić istaknula je važnost što skorije ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora od luksemburške strane. Također je kazala kako Hrvatska predano nastavlja s provedbom svih potrebnih reformi kako bi spremna dočekala ulazak u članstvo 1. srpnja iduće godine.

Na tom tragu, predsjednik Zastupničkog doma Mosar potvrdio je snažnu potporu ulasku Hrvatske u Uniju te poručio kako će luksemburški parlament ratificirati Ugovor tijekom narednih mjeseci, a najkasnije u jesen ove godine.

Napomenuvši također kako je za Hrvatsku od izuzetne važnosti stabilnost čitavog prostora jugoistočne Europe, ministrica Pusić ponovila je potporu svim zemljama regije koje imaju aspiracije prema europskim i euro-atlantskim integracijama, te spremnost za razmjenom vlastitih iskustava iz tranzicijskih i pristupnih procesa.



Priopćenja