Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica Vesna Pusić primila u oproštajni posjet veleposlanika Republike Makedonije u Republici Hrvatskoj Danča Markovskog

Ministrica Pusić zahvalila je veleposlaniku Markovskom na dobroj suradnji i doprinosu u unaprjeđenju bilateralnih odnosa između Hrvatske i Makedonije tijekom njegova mandata

Ministrica Pusić zahvalila je veleposlaniku Markovskom na dobroj suradnji i doprinosu u unaprjeđenju bilateralnih odnosa između Hrvatske i Makedonije tijekom njegova mandata. Napomenula je kako Republika Hrvatska podupire europske i euroatlantske integracijske procese svih zemalja regije, pa tako i Makedonije, u cilju postizanja pune stabilnosti prostora jugoistočne Europe.

Veleposlanik Markovski istaknuo je kako Makedonija u Hrvatskoj vidi velikog prijatelja i partnera te je otvorena za suradnju u svim područjima od bilateralnog i regionalnog značaja. Također je izrazio zadovoljstvo položajem makedonske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj, a posebice postojanjem katedre i lektorata za makedonski jezik.

Ministrica Pusić izrazila je očekivanje te ponovila dobrodošlicu makedonskim dužnosnicima za sudjelovanjem na ovogodišnjem Croatia Summitu.



Priopćenja