Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica Vesna Pusić primila generalnu direktoricu Francuskog instituta Sylviane Tarsot-Gillery s izaslanstvom povodom priprema za održavanje Festivala Hrvatske u Francuskoj u jesen ove godine

Festival Hrvatske u Francuskoj dio je koncepta „kulturnih sezona“ koje Francuska provodi od 1985. godine, a njihovo održavanje temelji se na dogovoru vlada dviju država s ciljem promocije i jačanja bilateralne kulturne suradnje u širem smislu, ali i snaženja suradnje u ostalim područjima poput znanosti, gospodarstva, turizma, sporta ili obrazovanja

Festival Hrvatske u Francuskoj dio je koncepta „kulturnih sezona“ koje Francuska provodi od 1985. godine, a njihovo održavanje temelji se na dogovoru vlada dviju država s ciljem promocije i jačanja bilateralne kulturne suradnje u širem smislu, ali i snaženja suradnje u ostalim područjima poput znanosti, gospodarstva, turizma, sporta ili obrazovanja.

Na Festivalu Hrvatske u Francuskoj, koji će započeti u rujnu 2012. godine te trajati do siječnja 2013. godine, bit će prikazana široka paleta hrvatske kulture i baštine. Također će se održati i više političkih i gospodarskih skupova koji će biti prigoda za susrete najviših dužnosnika dviju država.

Generalna direktorica Francuskog instituta Tarsot-Gillery, ustanove koja je zadužena za operativnu provedbu Festivala, izvijestila je o završetku rada Mješovitog hrvatsko-francuskog odbora. Tijekom posljednja tri dana zaključena je lista od preko 50 događanja kojima će se Republika Hrvatska predstaviti širokoj publici u Francuskoj tijekom jeseni 2012. godine.



Priopćenja