Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U utorak, 29. svibnja 2012. godine, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održan je prijem za sudionike današnje svečane akademije i okruglog stola organiziranih u okviru obilježavanja 20. obljetnice članstva Republike Hrvatske u Ujedinjenim narodima

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, kao domaćin prijema, istaknula je u svom obraćanju nazočnima kako je Hrvatska na dan ulaska u članstvo UN-a već bila međunarodno priznata, ali je toga dana potvrdila svoje mjesto na zemljopisnoj karti svijeta i zato je on posebno važan

Svečanim prijemom za predstavnike Vlade, Sabora i Ureda predsjednika, kao i brojne druge domaće i inozemne goste, završen je cjelodnevni program obilježavanja ove važne obljetnice.

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, kao domaćin prijema, istaknula je u svom obraćanju nazočnima kako je Hrvatska na dan ulaska u članstvo UN-a već bila međunarodno priznata, ali je toga dana potvrdila svoje mjesto na zemljopisnoj karti svijeta i zato je on posebno važan.

Također je poručila kako Hrvatska, iako je mala zemlja, može biti aktivna u brojnim važnim pitanjima globalne naravi, te će na tom tragu u multilateralnim organizacijama promicati teme ljudskih prava i prava žena i djevojčica, a osobito pravo na obrazovanje i pravo na dostupnost zdravstvenih usluga.

Sudionicima prijema obratila se i koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP u Republici Hrvatskoj Louise Vinton, a također je puštena videoporuka glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moona.

U glazbenom dijelu programa nazočnima su se predstavili UNICEF-ovi ambasadori dobre volje Zlatan Stipišić Gibboni i Maja Vučić.



Priopćenja