Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica vanskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je u ponedjeljak, 28. svibnja 2012. godine, u nastupni posjet veleposlanika Republike Indonezije Agusa Sardjanuvv

Tijekom sastanka obostrano je izraženo zadovoljstvo vrlo dobrim bilateralnim odnosima dviju zemalja

Tijekom sastanka obostrano je izraženo zadovoljstvo vrlo dobrim bilateralnim odnosima dviju zemalja, kao i dosadašnjim bilateralnim posjetima visokih dužnosnika. Sugovornici su pozdravili budući politički dijalog te izrazili uvjerenje u daljnje jačanje bilateralnih odnosa, posebice u području gospodarske i kulturne suradnje.

Ministrica Pusić naglasila je važnost stabilnosti regije jugoistočne Europe i istaknula kako je Hrvatska spremna prijenosom svojih iskustava pomoći zemljama regije na njihovom eurointegracijskom putu. Ujedno je izrazila spremnost Hrvatske da svojim tranzicijskim iskustvima u postkonfliktnom razdoblju pomogne drugim državama u institucionalnom jačanju i izgradnji, između ostalog i osnivanjem centra za euroatlantske strategije, u suradnji sa susjednom Bosnom i Hercegovinom.

Veleposlanik Sardjana osvrnuo se na mogućnosti buduće gospodarske suradnje, pri čemu je potvrdio interes Indonezije za korištenjem luke Rijeka za indonezijski pristup europskim tržištima.

Obje strane izrazile su podršku održavanju druge sjednice Mješovitog odbora za gospodarsku i tehničku suradnju, koja bi se krajem ove godine trebala održati u Jakarti.

Veleposlanik Sardjana izvijestio je tijekom susreta i o projektima usavršavanja, stipendiranja i razmjene studenata koje provodi Indonezija, što je ministrica Pusić prepoznala kao izvrsnu priliku za stjecanje iskustava mladih u obje zemlje i dobar temelj za buduću kulturnu suradnju.



Priopćenja