Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova održan je u petak, 18. svibnja 2012. godine, briefing za predstavnike diplomatskog zbora država članica akreditiranih u Republici Hrvatskoj te Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj, na temu Akcijskog pl

Tema briefinga bila je vezana uz Akcijski plan za ispunjavanje preostalih obveza iz pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji

Briefing su održali pomoćnik ministrice za europske poslove Hrvoje Marušić i pomoćnik ministra pravosuđa Gordan Markotić, sa suradnicima.

Okupljenima su predstavljeni glavni naglasci, mjere i rokovi iz predmetnog Akcijskog plana, izrađenog slijedom ocjena Europske komisije iz Izvješća o praćenju priprema za pristupanje Hrvatske, objavljenom 24. travnja 2012. godine. Poseban naglasak stavljen je na predstavljanje mjera planiranih u svrhu ispunjavanja preostalih obveza u poglavljima tržišno natjecanje, pravosuđe i temeljna prava te pravda, sloboda i sigurnost. Naglašeno je kako se i ovim dokumentom opetovano potvrđuje politička predanost Vlade Republike Hrvatske dosljednom i pravovremenom ispunjavanju svih obveza preuzetih u okviru pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Predstavnici Europske unije i država članica zahvalili su na pruženim informacijama te izrazili zadovoljstvo predstavljenim planovima i podržali napore koje Hrvatska poduzima u ispunjavanju preostalih obveza.



Priopćenja