Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Zamjenik ministrice Joško Klisović sastao se u ponedjeljak, 16. travnja 2012. godine, u okviru radnog posjeta Brazilu, sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Savezne Republike Brazil Rui Nogueirom

Na sastanku su obostrano potvrđeni vrlo dobri i prijateljski odnosi dviju zemalja te su razmotrene mogućnosti daljnjeg unapređenje bilateralne suradnje, posebice u području gospodarstva

Na sastanku su obostrano potvrđeni vrlo dobri i prijateljski odnosi dviju zemalja te su razmotrene mogućnosti daljnjeg unapređenje bilateralne suradnje, posebice u području gospodarstva. U tom kontekstu, dogovoreno je održavanje novih bilateralnih političkih konzultacija tijekom ove godine u Zagrebu.

O mogućnostima jačanja bilateralne suradnje razgovaralo se i na odvojenim sastancima s predsjednicom Odbora za vanjske odnose i nacionalnu obranu Zastupničkog doma Kongresa Perepetuom Almeidom, kao i s bivšim predsjednikom Brazila i predsjednikom Odbora za vanjske odnose i nacionalnu obranu Fernandom Collor de Mellom, kojem je zamjenik ministrice Klisović posebno zahvalio na odluci o međunarodnom priznanju Republike Hrvatske, donesenoj u vrijeme njegovoga predsjedničkog mandata od 1990. do 1992. godine.

Zamjenik ministrice Klisović također je posjetio Diplomatski zavod Rio Branco, gdje je zajedno s ravnateljem Zavoda veleposlanikom Georgesom Lamaziereom potpisao Memorandum o suglasnosti između Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i Diplomatskog zavoda Ministarstva vanjskih poslova Savezne Republike Brazil o uzajamnoj suradnji kojom doprinose usavršavanju diplomata.



Priopćenja