Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova otvoren je u četvrtak, 19. travnja 2012. godine, dvodnevni Međunarodni frankofonski seminar na temu „Europska služba za vanjsko djelovanje: integrirano i operativno diplomatsko tijelo“

Cilj je seminara omogućiti bolje upoznavanje strukture i načina funkcioniranja „Europske službe za vanjsko djelovanje“

Seminar je otvoren uvodnim izlaganjima ravnatelja Diplomatske akademije dr. sc. Mladena Andrlića i ravnatelja Uprave za potporu procesu pristupanja Europskoj uniji Zvonimira Frke-Petešića, kao i veleposlanika Francuske Republike u Republici Hrvatskoj Jérômea Pasquiera.

Cilj je seminara omogućiti bolje upoznavanje strukture i načina funkcioniranja „Europske službe za vanjsko djelovanje“ kao i suradnju između institucija Europske unije u pogledu usklađivanja i provođenja prioriteta vanjskog djelovanja Europske unije. Predavači su iskusni inozemni diplomati koji rade u Europskoj službi za vanjsko djelovanje i drugim institucijama Europske unije. Seminar pohađa 26 sudionika, većinom diplomata, ali i službenika iz drugih tijela državne uprave Republike Hrvatske, kao i troje sudionika iz Rumunjske, Slovačke i Slovenije.

Seminar je organizirala Diplomatska akademija Ministarstva europskih i vanjskih poslova, u suradnji s Nacionalnom školom za javnu upravu (ENA) iz Strasbourga, kao jednu od aktivnosti u okviru godišnjeg programa suradnje s Međunarodnom organizacijom frankofonije.



Priopćenja