Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je u utorak, 10. travnja 2012. godine, u oproštajni posjet apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj mons. Maria Roberta Cassaria

Ministrica Pusić uputila je zahvalu nunciju Cassariu na suradnji i osobnom angažmanu u uspostavi dijaloga tijekom obavljanja dužnosti u Republici Hrvatskoj, a također je izrazila zahvalnost Svetoj Stolici na kontinuiranoj potpori Hrvatskoj, posebice tijekom njezina eurointegracijskog puta

Ministrica Pusić uputila je zahvalu nunciju Cassariu na suradnji i osobnom angažmanu u uspostavi dijaloga tijekom obavljanja dužnosti u Republici Hrvatskoj, a također je izrazila zahvalnost Svetoj Stolici na kontinuiranoj potpori Hrvatskoj, posebice tijekom njezina eurointegracijskog puta.

Nuncij Cassari istaknuo je kako će mu iskustva koja je stekao u Hrvatskoj biti od velike koristi i tijekom narednog mandata koji će obavljati kao apostolski nuncij u Južnoj Africi, Republici Namibiji, Republici Bocvani i Kraljevini Svazi.

U dijelu razgovora o aktualnoj situaciji u jugoistočnoj Europi, s naglaskom na Bosnu i Hercegovinu, ministrica Pusić istaknula kako je stabilnost regije ujedno i hrvatski prioritet, te izrazila spremnost Hrvatske da pomogne susjednim zemljama svojim iskustvima iz pristupnih procesa. Na tom tragu sadržajno će se temeljiti i ovogodišnji Croatia Summit, na kojem će, uz predstavnike država jugoistočne Europe, po prvi puta sudjelovati i oni iz zemalja južnog Mediterana.



Priopćenja