Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Pomoćnik ministrice za europske poslove Hrvoje Marušić primio je u petak, 6. travnja 2012. godine, veleposlanicu Kraljevine Belgije u Republici Hrvatskoj Nancy Rossignol

Pomoćnik ministrice Marušić i veleposlanica Rossignol izrazili su zadovoljstvo vrlo dobrim i prijateljskim odnosima i suradnjom Republike Hrvatske i Kraljevine Belgije i belgijskim regijama Valonijom i Flandrijom

Pomoćnik ministrice Marušić i veleposlanica Rossignol izrazili su zadovoljstvo vrlo dobrim i prijateljskim odnosima i suradnjom Republike Hrvatske i Kraljevine Belgije i belgijskim regijama Valonijom i Flandrijom. Veleposlanica Rossignol kazala je kako je Belgija uvijek podržavala Hrvatsku na njezinom putu prema punopravnom članstvu u Europskoj uniji, te da ne očekuje nikakve poteškoće oko ratifikacije hrvatskog Ugovora o pristupanju. Pomoćnik ministrice Marušić ujedno je zahvalio veleposlanici Rossignol na dosadašnjoj potpori Belgije Republici Hrvatskoj.

Veleposlanica Rossignol također je izvijestila kako je u tijeku lobiranje za potporu belgijskoj kandidaturi za domaćinstvo Međunarodne izložbe EXPO 2017 u gradu Liègu. Na sastanku je bilo riječi i o jačanju suradnje u okviru aktivnosti i programa Zajedničke hrvatsko-flamanske komisije i Zajedničke hrvatsko-valonske komisije te inicijativi da se njihov rad u najvećoj mogućoj mjeri usmjeri na razvoj gospodarskih odnosa, uključujući izravno povezivanje gospodarstvenika.

Sastanku su prisustvovali gospodarski ataše Antonio Garcia i pomoćnik Izaslanika za gospodarstvo i trgovinu iz Veleposlanstva Kraljevine Belgije Mile Grubišić te načelnik Odjela za Zapadnu i Sjevernu Europu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske veleposlanik Zoran Bošnjak i gospodarski desk za Belgiju Lidija Vizek-Mrzljak.



Priopćenja