Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Zamjenik ministrice Joško Klisović boravio je 3. travnja 2012. godine u službenom posjetu Ruskoj Federaciji, gdje je, sukladno godišnjem dogovorenom Programu suradnje dvaju Ministarstava vanjskih poslova, održao političke konzultacije sa zamjenikom ministr

Na sastanku je razmotreno aktualno stanje bilateralnih odnosa te je obostrano izražena želja za daljnjim unapređenjem suradnje na različitim područjima od obostranog interesa, pri čemu je posebno izdvojena gospodarska, kulturna i znanstvena suradnja

Na sastanku je razmotreno aktualno stanje bilateralnih odnosa te je obostrano izražena želja za daljnjim unapređenjem suradnje na različitim područjima od obostranog interesa, pri čemu je posebno izdvojena gospodarska, kulturna i znanstvena suradnja.

Obostrano je ocijenjeno da se cjelokupni bilateralni odnosi trebaju dodatno intenzivirati te je u tom kontekstu izražena spremnost za određivanje daljnje dinamike susreta hrvatskih i ruskih dužnosnika, kao i aktivnosti vezanih uz definiranje preostale bilateralne ugovorne baze. Pozitivno je ocijenjena dosadašnja suradnja na multilateralnoj razini, a razmijenjena su i mišljenja o aktualnom stanju u regiji jugoistočne Europe i Bliskog istoka.

U sklopu ovog službenog posjeta, zamjenik ministrice Klisović je održao i predavanje na Diplomatskoj akademiji ruskog Ministarstva vanjskih poslova, pod nazivom ,,Jugoistočna Europa – izazovi i perspektive''.



Priopćenja