Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je u utorak, 3. travnja 2012. godine, veleposlanicu Helenske Republike u Republici Hrvatskoj Ouraniu Arvaniti

Tijekom sastanka obostrano je izraženo zadovoljstvo vrlo dobrim bilateralnim odnosima te spremnost za njihovim daljnjim unaprjeđenjem na svim područjima od zajedničkog interesa

Tijekom sastanka obostrano je izraženo zadovoljstvo vrlo dobrim bilateralnim odnosima te spremnost za njihovim daljnjim unaprjeđenjem na svim područjima od zajedničkog interesa.

Ministrica Pusić uputila je zahvalu Helenskoj Republici na kontinuiranoj potpori koju pruža Republici Hrvatskoj, posebice na putu prema članstvu u Europskoj uniji. Veleposlanica Arvaniti pohvalila je hrvatska postignuća ostvarena tijekom eurointegracijskog procesa te izrazila uvjerenje kako će tijekom ove godine Helenska Republika ratificirati hrvatski pristupni ugovor.

Na sastanku je bilo govora i o ovogodišnjem Croatia Summitu, koji će biti tematski usmjeren na korištenje hrvatskih iskustava iz pristupnih procesa u institucionalnoj izgradnji države i društva. Ministrica Pusić istaknula je kako navedena iskustva mogu biti od značajne koristi za zemlje jugoistočne Europe, ali i južnog Mediterana, te izrazila očekivanje u sudjelovanje dužnosnika iz Helenske Republike na Summitu.

Tijekom susreta s hrvatske strane također je iskazan interes za unaprjeđenjem suradnje s Helenskom Republikom u području kulture i obrazovanja.



Priopćenja