Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je u utorak, 27. ožujka 2012. godine, veleposlanika Republike Turske u Republici Hrvatskoj Buraka Özügergina.

Tijekom susreta obostrano je izraženo zadovoljstvo prijateljskim i intenzivnim bilateralnim odnosima na svim razinama

Tijekom susreta obostrano je izraženo zadovoljstvo prijateljskim i intenzivnim bilateralnim odnosima na svim razinama. Kao jedan od prioriteta budućeg djelovanja istaknuta je potreba revitalizacije trilaterale Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Turska, uz pružanje potpore zemljama regije u njihovim europskim i euroatlantskim aspiracijama u cilju stabilizacije jugoistoka Europe.

Na tom tragu ministrica Pusić izvijestila je veleposlanika Özügergina i o ovogodišnjem održavanju Croatia Summita u Dubrovniku koji će se usredotočiti na prenošenje hrvatskih iskustava u postkonfliktom razdoblju za izgradnju moderne države i institucija. Izrazila je pritom očekivanje i u sudjelovanje predstavnika Republike Turske.

Ministrica Pusić podsjetila je na prošlotjedni susret s turskim ministrom vanjskih poslova Ahmetom Davutoğluom, na marginama Vijeća za vanjske poslove Europske unije u Bruxellesu, izrazivši zadovoljstvo najavom njegova službena posjeta Hrvatskoj početkom svibnja ove godine.

Veleposlanik Özügergin iskoristio je prigodu kako bi detaljnije izvijestio ministricu Pusić o predstojećem sastanku Prijatelji Sirije, a koji će se održati 1. travnja u Istanbulu. Sastanak će okupiti predstavnike iz brojnih zemalja svijeta i međunarodnih organizacija, u cilju iznalaženja rješenja za okončanje krize u Siriji.



Priopćenja