Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je veleposlanika Republike Azerbajdžana u Republici Hrvatskoj Kamila Khasiyeva

Ministrica Pusić izrazila je zadovoljstvo otvaranjem Veleposlanstva Azerbajdžana u Hrvatskoj prošle godine, smatrajući to korisnim elementom za jačanje buduće bilateralne suradnje

Ministrica Pusić izrazila je zadovoljstvo otvaranjem Veleposlanstva Azerbajdžana u Hrvatskoj prošle godine, smatrajući to korisnim elementom za jačanje buduće bilateralne suradnje. Veleposlanik Khasiyev istaknuo je pritom kako Azerbajdžan posebnu pozornost pridaje upravo suradnji sa zemljama jugoistočne Europe, a u tom kontekstu Hrvatsku vidi kao važnog partnera.

Unutar teme o gospodarskoj suradnji, bilo je govora o uzajamnim ulaganjima hrvatskih i azerbajdžanskih poduzetnika na tržištima dviju zemalja. U tom smislu, potencijali daljnje suradnje posebno su istaknuti u energetskom sektoru, industriji nafte i plina, infrastrukturnim projektima, poljoprivredi i brodogradnji. U okviru sektora turizma dodatno je istaknuta prednost moguće obostrane liberalizacije viznog režima u razdoblju iduće turističke sezone.

Veleposlanik Khasiyev zahvalio je Hrvatskoj na kontinuiranoj potpori koju pruža Azerbajdžanu kao članica NATO-a, te potpori teritorijalnom integritetu Republike Azerbajdžan.

Ministrica Pusić naglasila je predanost Hrvatske mirnim rješenjima te osiguravanju političke stabilnosti u cilju dugoročnog prosperiteta.



Priopćenja