Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U organizaciji Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Hrvatskog društva za Ujedinjene narode, te uz potporu Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, s radom je 25. siječnja 2012. godine započeo specijali

Program UN Akademije, koji se održava treću godinu zaredom, uvodnim su riječima otvorili potpredsjednica Hrvatskog društva za Ujedinjene narode Ana Brnčić, ravnatelj Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova dr.sc. Mladen Andrlić i savjetnica za kulturu Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Sita Sonty

Program UN Akademije, koji se održava treću godinu zaredom, uvodnim su riječima otvorili potpredsjednica Hrvatskog društva za Ujedinjene narode Ana Brnčić, ravnatelj Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova dr.sc. Mladen Andrlić i savjetnica za kulturu Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Sita Sonty. Polaznike je pozdravio i prvo predavanje na temu „Uvod u sustav Ujedinjenih naroda“ održao zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović.

U ciklusu od dvanaest predavanja, dvadeset i šest polaznika programa, odabranih putem javnog natječaja između više od 200 kandidata, upoznat će se s temeljnim znanjima o sustavu i radu Ujedinjenih naroda, procesu donošenja odluka, značenju Ujedinjenih naroda u rješavanju važnih globalnih pitanja, te odnosima između Ujedinjenih naroda, drugih međunarodnih organizacija i vlada država članica. Program obuhvaća opći dio, kojim se pruža uvid u temeljnu strukturu i tijela Ujedinjenih naroda, te poseban ciklus predavanja na izabranu aktualnu temu, koja se ove godine odnosi na „Ujedinjene narode i međunarodni financijski sustav“.

Predavači su vodeći hrvatski stručnjaci za međunarodne odnose s bogatim iskustvom rada s Ujedinjenim narodima, iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova, drugih tijela državne uprave, akademske zajednice, kao i međunarodnih organizacija u Republici Hrvatskoj.



Priopćenja