Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović primio je u četvrtak, 19. siječnja 2012. godine, u nastupni posjet veleposlanicu Republike Austrije u Republici Hrvatskoj, Andreu Ikić-Böhm.

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo tradicionalno prijateljskim i iznimno dobrim bilateralnim odnosima između Hrvatske i Austrije

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo tradicionalno prijateljskim i iznimno dobrim bilateralnim odnosima između Hrvatske i Austrije, kako na političkom, tako i na gospodarskom planu. Na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima unaprjeđenja suradnje posebice u kontekstu skorog članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji. Austrijska strana je ponudila prijenos svojih iskustava na stručnim razinama. Među područjima koja su trenutno od posebnog interesa za Austriju, veleposlanica je spomenula Podunavlje te regionalnu suradnju istaknuvši komplementarnost ovih prioriteta i sa bilateralnom suradnjom.

U razgovoru je istaknut značaj predstojećeg hrvatskog članstva u EU za ostale zemlje jugoistočne Europe u njihovim reformskim i eurointegracijskim procesima gdje Hrvatska može poslužiti kao primjer zemljama regije. Hrvatska će nastaviti pružati političku, tehničku i razvojnu pomoć svim susjedima na njihovom putu približavanja Uniji, naglasio je zamjenik ministrice Klisović.

Zamjenik ministrice Klisović je upoznao sugovornike i s aktivnostima koje se provode u okviru predstojećeg referenduma o pristupanju Republike Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije. Također je predstavio vanjskopolitičke prioritete kao i novi ustroj Ministarstva vanjskih i europskih poslova.



Priopćenja