Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović primio je u ponedjeljak, 16. siječnja 2012. godine, u oproštajni posjet litavskog veleposlanika Giedriusa Puodžiunasa, koji Republiku Hrvatsku nerezidentno pokriva iz Republike Austrije

U razgovoru su obostrano istaknuti tradicionalno odlični bilateralni odnosi dviju zemalja, a veleposlanik Puodžiunas izrazio je zadovoljstvo time što je tijekom njegovog veleposlaničkog mandata Hrvatska potpisala Pristupni ugovor s Europskom unijom te okončala mandat Ureda OESS-a u Hrvatskoj tijekom litavskog predsjedanja OESS-om

U razgovoru su obostrano istaknuti tradicionalno odlični bilateralni odnosi dviju zemalja, a veleposlanik Puodžiunas izrazio je zadovoljstvo time što je tijekom njegovog veleposlaničkog mandata Hrvatska potpisala Pristupni ugovor s Europskom unijom te okončala mandat Ureda OESS-a u Hrvatskoj tijekom litavskog predsjedanja OESS-om. Zaključili su i da je suradnja u razmjeni potpora kandidaturama u tijelima Ujedinjenih naroda vrlo dobra.

Zamjenik ministrice Klisović zahvalio je veleposlaniku na dosadašnjoj snažnoj potpori Litve hrvatskim vanjskopolitičkim prioritetima, te izvijestio o pripremama za održavanje referenduma o ulasku Republike Hrvatske u Europsku uniju. Izrazio je nadu da će litavski parlament ubrzo nakon hrvatskog referenduma potvrditi Ugovor o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Veleposlanik Puodžiunas ocijenio je kako je hrvatsko približavanje Uniji dobra poruka zemljama jugoistočne Europe o isplativosti potrebnih reformi, a zamjenik ministrice Klisović istaknuo je da Hrvatska podupire daljnje proširenje Unije na područje regije, čija je stabilnost i prosperitet u općem interesu.



Priopćenja