Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je u petak, 13. siječnja 2012. godine, veleposlanicu Republike Austrije u Republici Hrvatskoj Andreu Ikić-Böhm

Sugovornice su izrazile zadovoljstvo tradicionalno prijateljskim i iznimno dobrim bilateralnim odnosima između Hrvatske i Austrije

Sugovornice su izrazile zadovoljstvo tradicionalno prijateljskim i iznimno dobrim bilateralnim odnosima između Hrvatske i Austrije, kako na političkom, tako i na gospodarskom planu. Na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima unaprjeđenja suradnje u okviru regionalnih inicijativa čije su Hrvatska i Austrija članice, posebice u okviru Strategije Europske unije za dunavsku regiju.

Ministrica Pusić izrazila je pritom uvjerenje kako će se ulaskom Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije otvoriti dodatni potencijali za suradnju između dviju država. Osim toga, iskazala je interes za prijenosom austrijskih iskustava u pogledu rada unutar europskih institucija.

Veleposlanica Ikić-Böhm osobno je čestitala ministrici Pusić na imenovanju na novu dužnost, uručila pismo čestitke austrijskog vicekancelara i ministra za europske i međunarodne poslove Michaela Spindeleggera, te prenijela poziv za što skoriji službeni posjet Austriji.

Istaknula je također značaj predstojećeg hrvatskog članstva u Europskoj uniji za sve preostale zemlje jugoistočne Europe na njihovom eurointegracijskom putu, kazavši kako Hrvatska temeljem svojih provedenih reformi može poslužiti kao primjer za sve zemlje regije.



Priopćenja