Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik Andrej Plenković sastao se u četvrtak, 8. prosinca 2011. godine, u Bruxellesu, s Koenom Verlaecktom, glavnim tajnikom Flamanskog tajništva za vanjske poslove

Državni tajnik Plenković pozdravio je dosadašnju bilateralnu suradnju i pomoć koju je Flandrija pružila Hrvatskoj u okviru Programa predpristupne pomoći prilagodbi stečevinama Europske unije

Državni tajnik Plenković pozdravio je dosadašnju bilateralnu suradnju i pomoć koju je Flandrija pružila Hrvatskoj u okviru Programa predpristupne pomoći prilagodbi stečevinama Europske unije, u okviru kojeg je recentno financirano 8 projekata u ukupnom iznosu od 650.000 eura.

Razgovaralo se o planovima za usvajanje Programa suradnje Zajedničke hrvatsko-flamanske komisije za razdoblje od 2012. do 2013. godine, koji bi uključivao prioritetne aktivnosti i projekte u sektorskoj suradnji.

Razmotrene su mogućnosti održavanja sljedećeg sastanka Mješovite komisije tijekom proljeća 2012. godine, kao i jačanje gospodarske i kulturne suradnje.

Priopćenja