Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U Zagrebu je u ponedjeljak, 28. studenoga 2011. godine, održan treći sastanak između hrvatskih i bosanskohercegovačkih predstavnika o novom ugovornom uređenju sustava graničnih prijelaza i pograničnog prometa, za koje je važno usklađivanje sa standardima i

Najviše pažnje bilo je posvećeno razgovoru o kategorijama pojedinih graničnih prijelaza

Najviše pažnje bilo je posvećeno razgovoru o kategorijama pojedinih graničnih prijelaza, posebno za one koje bi trebale imati sve inspekcijske službe, preko kojih će iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, odnosno Europsku uniju, biti dopušten ulazak robe koja podliježe inspekcijskom nadzoru. Hrvatska strana ponovo je ukazala na standarde i pravila koji će se primjenjivati pri kontroli prometa roba na granici nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju te na infrastrukturu koju je potrebno izgraditi u zadanim rokovima ali i na nedovoljnu usklađenost standarda i zakona koji se trenutno primjenjuju u Bosni i Hercegovini pri kontroli izvoza robe na područje Europske unije.

Dvije strane razgovarale su o konkretnim rješenjima za određene granične prijelaze kao i o načinu daljnje suradnje na pripremi dvostranih ugovora koji se odnose na granične prijelaze i pogranični promet.



Priopćenja