Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U ponedjeljak, 28. studenoga 2011. godine, u libijskom gradu Benghaziju izvršena je primopredaja druge humanitarne pošiljke u okviru akcije slanja humanitarne pomoći Vlade Republike Hrvatske libijskom stanovništvu

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija koordiniralo je cjelokupnu akciju slanja humanitarne pomoći iz Republike Hrvatske pomorskim putem u Libiju te osiguralo sredstva za pokrivanje pripadajućih transportnih troškova

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija koordiniralo je cjelokupnu akciju slanja humanitarne pomoći iz Republike Hrvatske pomorskim putem u Libiju te osiguralo sredstva za pokrivanje pripadajućih transportnih troškova.

Pošiljka uključuje donaciju vrijednih lijekova tvrtke Belupo d.d. iz Koprivnice te donaciju sanitetskog materijala koju je osiguralo Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost pošiljke iznosi oko milijun kuna.

Službenu primopredaju pošiljke predstavnicima Ureda za medicinske nabave Ministarstva zdravstva u Benghaziju izvršio je zamjenik veleposlanika Vojko Senker. Tom prilikom zamjenica ravnatelja Ureda za medicinske nabave u Beghaziju dr. Jazia Yunis izrazila je zahvalnost hrvatskom narodu na dopremljenoj humanitarnoj pomoću kao i na dosadašnjoj potpori Prijelaznom naciolanom vijeću i čitavom libijskom narodu.

Ova humanitarna akcija dio je ukupnih napora međunarodne zajednice i poduzetih humanitarnih aktivnosti prema Libiji. Međunarodna zajednica je putem Ureda za koordinaciju humanitarnih aktivnosti (OCHA) Ujedinjenih naroda identificirala zdravstvo kao prioritetni sektor na koji će se i u predstojećem razdoblju usmjeriti djelovanje u okviru pružanja međunarodne razvojne pomoći ugroženom libijskom narodu.



Priopćenja