Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik Plenković održao je govor pred zastupnicima Paneuropske Radne skupine Europske pučke stranke u Europskom parlamentu, na temu „Republika Hrvatska kao buduća članica Europske unije“

Državni tajnik Plenković govorio je o završnim pripremama za potpisivanje Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji

Državni tajnik Plenković govorio je o završnim pripremama za potpisivanje Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, informativnoj kampanji uoči referenduma, te o jačanju koordinacijskih mehanizama u Hrvatskoj za učinkovito djelovanje u institucijama Europske unije.

Također, državni tajnik Plenković iznio je stajališta Republike Hrvatske o aktualnoj gospodarskoj i financijskoj situaciji u Europskoj uniji, te pozdravio aktivnosti usmjerene ka stabilizaciji eurozone. Predstavio je i hrvatska stajališta o odnosima s državama regije jugoistočne Europe.

Tijekom boravka u Strasbourgu, državni tajnik Plenković susreo se s Josephom Daulom, predsjednikom skupine Europske pučke stranke u Europskom parlamentu, Hannesom Swobodom, izvjestiteljem Europskog parlamenta za Republiku Hrvatsku (Progresivni savez socijalista i demokrata) i Berndom Posseltom, izvjestiteljem „u sjeni“ (Europska pučka stranka). Razgovaralo se o predstojećem usvajanju izvješća Hannesa Swobode o Republici Hrvatskoj, te o davanju pristanka Europskog parlamenta za sklapanje Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj unijei, što će biti 1. prosinca 2011. godine u Bruxellesu.



Priopćenja