Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik Andrej Plenković primio je u četvrtak, 3. studenoga 2011. godine, Jukku Salovaaru, ravnatelja Uprave za Europu u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Finske. U okviru političkih konzultacija, ravnatelj Salovaara susreo se s ravnateljima A

Državni tajnik Plenković i ravnatelj Salovaara izrazili su obostrano zadovoljstvo dobrim i prijateljskim odnosima dviju zemalja, te suradnjom u europskim pitanjima

Državni tajnik Plenković i ravnatelj Salovaara izrazili su obostrano zadovoljstvo dobrim i prijateljskim odnosima dviju zemalja, te suradnjom u europskim pitanjima.

Državni tajnik Plenković predstavio je daljnje korake vezane uz potpisivanje Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji i njegovu ratifikaciju, te aktivnosti u okviru provedbe referendumske kampanje.

Državni tajnik Plenković govorio je o modelu koordinacije europskih poslova u Hrvatskoj te o mehanizmu usuglašavanja stajališta resornih ministarstava, kao i o pripremama za funkcioniranje u Vijeću Europske unije nakon stupanja Hrvatske u članstvo. Ravnatelj Salovaara predstavio je finska iskustva vezana uz model koordinacije europskih poslova. Pozdravio je Republiku Hrvatsku kao primjer državama regije na putu u Europsku uniju.

Raspravljalo se i o rješavanju dužničke krize u Grčkoj, jačanju europskog stabilizacijskog mehanizma, te o gospodarskom upravljanju.

Priopćenja