Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković primio je u utorak, 25. listopada 2011. godine, ravnateljicu Uprave za Europsku uniju u Ministarstvu vanjskih poslova Rumunjske Luminitu Odobescu

Državni tajnik Plenković i ravnateljica Odobescu izrazili su obostrano zadovoljstvo dobrim i prijateljskim odnosima dviju zemalja, intenzivnom suradnjom na bilateralnom i multilateralnom planu, razvijenom gospodarskom i kulturnom suradnjom, kao i suradnjom u okviru Dunavske strategije Europske unije

Državni tajnik Plenković i ravnateljica Odobescu izrazili su obostrano zadovoljstvo dobrim i prijateljskim odnosima dviju zemalja, intenzivnom suradnjom na bilateralnom i multilateralnom planu, razvijenom gospodarskom i kulturnom suradnjom, kao i suradnjom u okviru Dunavske strategije Europske unije.

Razgovarali su o aktualnim temama Europskog vijeća – rješavanju dužničke krize, jačanju europskog stabilizacijskog mehanizma, rekapitalizaciji banaka te gospodarskom upravljanju. Raspravljalo se također i o funkcioniranju Šengenskog sustava, kao i o ispunjavanju obveza u kontekstu proširenja Europske unije.

Državni tajnik Plenković izrazio je očekivanje brze ratifikacije pristupnog Ugovora u Rumunjskoj. Ravnateljica Odobescu ponovila je potporu Rumunjske na putu Hrvatske u Europsku uniju, te je obećala nastavak potpore u ratifikaciji Ugovora o pristupanju.



Priopćenja