Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik za politička pitanja Mario Nobilo primio je u četvrtak, 20. listopada 2011. godine, novoimenovanu veleposlanicu Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj Emanuelu D'Alessandro koja je tom prigodom predala kopije vjerodajnica

Državni tajnik Nobilo izrazio je zadovoljstvo vrlo dobrim i prijateljskim odnosima dviju zemalja

Nakon što je zaželio dobrodošlicu veleposlanici D'Alessandro, državni tajnik Nobilo izrazio je zadovoljstvo vrlo dobrim i prijateljskim odnosima dviju zemalja, intenzivnom suradnjom na bilateralnom i multilateralnom planu, kao i razvijenom gospodarskom suradnjom. U kontekstu bilateralne suradnje te u sklopu regionalnih inicijativa, posebno je ukazano na značaj Jadrana kao područja od uzajamnog interesa za suradnju.

Državni tajnik Nobilo je napomenuo kako mandat veleposlanice D'Alessandro započinje neposredno nakon zaključivanja pregovora Republike Hrvatske s Europskom unijom te je iskazao uvjerenje u dodatno jačanje sveukupne suradnje dviju zemalja nakon stupanja Hrvatske u članstvo u Europskoj uniji.

Veleposlanica D'Alessandro je iskazala veliko zadovoljstvo dolaskom na dužnost u Republiku Hrvatsku te izrazila nadu u daljnji razvoj bilateralne suradnje tijekom svog mandata, posebice u području gospodarstva i ulaganja.



Priopćenja