Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je u utorak, 18. listopada 2011. godine, u oproštajni posjet Ivana Sirakova, veleposlanika Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo izvanrednim i prijateljskim odnosima između dviju država koji pružaju brojne potencijale daljnje suradnje

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo izvanrednim i prijateljskim odnosima između dviju država koji pružaju brojne potencijale daljnje suradnje. Posebno su se pritom osvrnuli na zajedničke hrvatsko-bugarske vanjskopolitičke aktivnosti, kakvo je primjerice bilo zajedničko priznavanje Kosova u ožujku 2008. godine, kao i ovogodišnje zajedničko priznanje Prijelaznog nacionalnog vijeća Libije kao legitimnog predstavnika libijskog naroda i legitimne vlasti u Libiji.

Uputivši zahvalu veleposlaniku Sirakovu na osobnom angažmanu u daljnjem jačanju bilateralnih odnosa između dviju zemalja, ministar je također još jednom uputio zahvalu Bugarskoj na kontinuiranoj i bezuvjetnoj potpori koju pruža Hrvatskoj na putu prema punopravnom članstvu u Europskoj uniji.

Veleposlanik Sirakov čestitao je hrvatskoj Vladi na uspješnom dovršetku pristupnih pregovora s Unijom te pohvalio napredak koji je postignut provedbom sveobuhvatnih reformi. Izrazio je također zadovoljstvo predstojećim ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, te izrazio uvjerenje kako će bugarski Parlament među prvima ratificirati hrvatski pristupni ugovor.



Priopćenja