Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković primio je u petak, 14. listopada 2011. godine, u oproštajni posjet Alessandra Pignattija, veleposlanika Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj

Državni tajnik Andrej Plenković zahvalio je veleposlaniku Alessandru Pignattiju na osobnom doprinosu u promoviranju i jačanju odnosa Hrvatske i Italije tijekom protekle četiri godine

Državni tajnik Andrej Plenković zahvalio je veleposlaniku Alessandru Pignattiju na osobnom doprinosu u promoviranju i jačanju odnosa Hrvatske i Italije tijekom protekle četiri godine.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo vrlo dobrim i prijateljskim odnosima dviju zemalja, intenzivnom suradnjom na bilateralnom i multilateralnom planu, kao i razvijenom gospodarskom i kulturnom suradnjom. Posebno je naglašena kvalitetna suradnja u regionalnim inicijativama i forumima te zajednička jadransko-jonska i mediteranska orijentacija.

Državni tajnik Plenković ponovio je važnost kontinuirane talijanske potpore Hrvatskoj na putu prema članstvu u Europskoj uniji, te iskazao uvjerenje u dodatno jačanje sveukupne suradnje dviju zemalja i nakon stupanja Hrvatske u članstvo Europske unije.

Priopćenja