Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković sastao se u petak, 30. rujna 2011. godine, s predstavnicima Europskog pokreta Hrvatska i Europskog doma Zagreb

Svrha posjeta bila je daljnje unapređivanje suradnje između Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i Europskog pokreta Hrvatska

Državni tajnik Plenković izvijestio je o aktivnostima usmjerenim na informiranje hrvatskih građana o Europskoj uniji i pripremama za članstvo, a u kontekstu predreferendumske informativne kampanje.

Predsjednik Miholić govorio je o aktivnostima Europskog pokreta Hrvatska i Europskog doma Zagreb, te iskazao interes za daljnjim jačanjem dugogodišnje suradnje s Ministarstvom u svim europskim temama.

Državni tajnik Plenković naglasio je važnost suradnje s udrugama i civilnim društvom u procesu informiranja hrvatske javnosti o Europskoj uniji, a razmotrene su i mogućnosti zajedničke suradnje u predstojećim informativnim aktivnostima, kao i inicijativa Europskog pokreta Hrvatska o angažmanu Pata Coxa, predsjednika Europskog pokreta i bivšeg predsjednika Europskog parlamenta, u okviru referendumske informativne kampanje.



Priopćenja