Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković primio je u utorak, 27. rujna 2011. godine, veleposlanika Wolfganga Ischingera, predsjedatelja Münchenske konferencije o sigurnosti.

Razmotrena je koncepcija Münchenske konferencije o sigurnosti te njena uloga u promišljanju i raspravljanju aktualnih globalnih sigurnosnih izazova, u kontekstu euroatlantske sigurnosne arhitekture

Razmotrena je koncepcija Münchenske konferencije o sigurnosti te njena uloga u promišljanju i raspravljanju aktualnih globalnih sigurnosnih izazova, u kontekstu euroatlantske sigurnosne arhitekture. Razmijenjena su mišljenja o situaciji u državama jugoistočne Europe, aktualnim događanjima na sjeveru Afrike te bliskoistočnom mirovnom procesu. Raspravljeni su modaliteti moguće suradnje hrvatskih vlasti u okviru posebnih projekata Konferencije.

Sugovornici su istaknuli tradicionalno vrlo dobre i prijateljske odnose dviju zemalja te izrazili zadovoljstvo intenzivnom suradnjom na bilateralnom i multilateralnom planu, kao i razvijenom gospodarskom suradnjom. Državni tajnik Plenković izvijestio je sugovornika o planiranoj dinamici vezanoj uz potpisivanje Ugovora o pristupanju, te zahvalio na kontinuiranoj potpori SR Njemačke hrvatskim nastojanjima na putu priključenja Europskoj uniji.



Priopćenja