Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U svojstvu izaslanika predsjednice Vlade Republike Hrvatske Jadranke Kosor, državni tajnik Andrej Plenković održao je 27. rujna 2011. godine uvodno izlaganje na dvodnevnoj konferenciji „Hrvatska u EU: Što radnici dobivaju, a što gube?“

Konferencija se održava s ciljem informiranja javnosti i poticanja rasprave o značaju članstva Hrvatske u Europskoj uniji za hrvatske radnike, te o utjecaju rezultata pregovora na svakodnevni život građana, posebice na radno i socijalno zakonodavstvo

Konferencija se održava s ciljem informiranja javnosti i poticanja rasprave o značaju članstva Hrvatske u Europskoj uniji za hrvatske radnike, te o utjecaju rezultata pregovora na svakodnevni život građana, posebice na radno i socijalno zakonodavstvo.

Državni tajnik Plenković pozdravio je inicijativu SSSH-a, usmjerenu na zajedničko informiranje radnika i članova sindikata o rezultatima pregovora i promjenama koje članstvo u Europskoj uniji donosi u jačanju prava radnika, povećanju zaštite na radu i jačanju socijalnog dijaloga. Predstavio je pozitivne učinke završetka pristupnih pregovora i sveobuhvatnih reformi, osobito na razvoj gospodarstva te viši životni standard hrvatskih građana, kao i prednosti članstva u Uniji za hrvatsko društvo u cjelini.

Naglasio je da će ulaskom Hrvatske u Europsku uniju hrvatski radnici imati mogućnost zapošljavanja na velikom europskom tržištu rada te će na taj način moći konkurirati svojim znanjem i sposobnostima na tržištima drugih država članica.

Pozdravne govore održali su Ivo Josipović, Predsjednik Republike Hrvatske, Dietmar Dirmoser, direktor zagrebačkog ureda Zaklade Friedrich Ebert, Mladen Novosel, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i Paul Vandoren, šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj.



Priopćenja