Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik mr. sc. Andrej Plenković održao je izlaganje o koordinaciji europskih poslova na seminaru „Nacionalna koordinacija i europski poslovi“ kojeg je organizirala Državna škola za javnu upravu

Državni tajnik Plenković predstavio je različite faze koordiniranja europskih poslova tijekom protekla dva desetljeća

Državni tajnik Plenković predstavio je različite faze koordiniranja europskih poslova tijekom protekla dva desetljeća. Naglasio je da ne postoji idealan sustav koordinacije već da svaka država prilagođava model svojim političkim institucijama i administrativnoj kulturi. Opisao je aktivnosti i ulogu Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija u uspješnom koordiniranju europskih poslova, te je govorio o daljnjem jačanju Misije Republike Hrvatske pri Europskoj uniji nakon što Hrvatska postane aktivni promatrač slijedom potpisivanja Ugovora o pristupanju.

Državni tajnik predstavio je aktivnosti vezane za informiranje hrvatske javnosti o Europskoj uniji, referendumu o pristupanju Uniji te iznio planiranu dinamiku vezano uz potpisivanje Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji.



Priopćenja