Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik za politička pitanja dr. sc. Mario Nobilo sudjelovao je od 19. do 23. rujna 2011. godine na otvaranju 66. zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda i pratećim konferencijama te sastancima na visokoj razini, a održao je i niz bilateralnih

Uoči otvaranja 66. zasjedanja, u utorak, 20. rujna, državni tajnik Nobilo sudjelovao je na UN-ovoj konferenciji o Libiji u čijem su fokusu bili modaliteti pružanja pomoći novoj Libiji

Uoči otvaranja 66. zasjedanja, u utorak, 20. rujna, državni tajnik Nobilo sudjelovao je na UN-ovoj konferenciji o Libiji u čijem su fokusu bili modaliteti pružanja pomoći novoj Libiji. Od sastanaka na visokoj razini državni tajnik Nobilo sudjelovao je na sastanku na vrhu o sigurnosti hrane, sastanku o dezertifikaciji, te sastanku na vrhu o nuklearnoj sigurnosti.

Također je sudjelovao na ministarskim sastancima Grupe prijatelja Saveza civilizacija, Američko-jadranske povelje, radnom doručku ministara vanjskih poslova regionalnih inicijativa - Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi, Jadransko-jonske inicijative i Srednjoeuropske inicijative, zatim na Konferenciji za olakšavanje stupanja na snagu Ugovora o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih pokusa, Transatlantskoj večeri u organizaciji državne tajnice SAD-a Hillary Clinton i sastanku Međunarodne kontaktne skupine za Afganistan i Pakistan, u svojstvu posebnog predstavnika Republike Hrvatske u ovoj skupini. Nazočio je i svečanoj dodjeli UN-ovih nagrada „South-South Awards“.

Na marginama 66. zasjedanja Opće skupštine UN-a, državni tajnik Nobilo održao je i više bilateralnih susreta s visokim stranim dužnosnicima - potpredsjednicom Vlade Gruzije Ekaterinom Tkeshelashvili, ministrom vanjskih poslova Litve Audroniusom Ažubalisom, zamjenikom ministra vanjskih poslova Slovačke Republike Milanom Ježovicom, zamjenikom ministra vanjskih poslova Republike Bugarske Dimitrom Tzantchevim, posebnim predstavnikom glavnog tajnika UN-a za Libiju Ianom Martinom, generalnim direktorom za UN u britanskom ministarstvu vanjskih poslova Vijayom Rangarajanom, kao i niz kraćih susreta s brojnim veleposlanicima tijekom popratnih događanja u organizaciji UN-a i stalnih misija država članica (Maroko, UAE, Japan, Kirgistan i dr).



Priopćenja