Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, u utorak, 13. rujna 2011. godine, održan je sastanak skupine stručnjaka Radne zajednice Alpe Jadran.

Raspravljalo se o prioritetima i mogućnostima daljnjih aktivnosti, posebno u području kulture, športa i turizma, kao neposrednog poticaja široj razvojnoj i gospodarskoj suradnji

Na sastanku, koji su vodili glavni tajnik Radne zajednice Wolfgang Platzer iz Austrije i hrvatski predstavnik i ravnatelj u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Mladen Andrlić, sudjelovali su predstavnici svih zemalja članica Radne zajednice Alpe Jadran: iz Austrije (Gradišće, Koruška, Štajerska), Italije (Furlanija-Julijska krajina, Veneto), Mađarske (Vas), Slovenije i Hrvatske.

Raspravljalo se o prioritetima i mogućnostima daljnjih aktivnosti, posebno u području kulture, športa i turizma, kao neposrednog poticaja široj razvojnoj i gospodarskoj suradnji.

Radna zajednica Alpe Jadran osnovana je 1978. godine s ciljem doprinosa izgradnji mirne, zajedničke i demokratske Europe, naglašavajući pritom ulogu regija u procesu europskih integracija, te nastojeći suradnjom usredotočenom na projekte jačati ulogu mosta između regija iz zemalja članica Europske unije i iz zemalja kandidatkinja za članstvo. Republika Hrvatska predsjeda Radnom zajednicom Alpe Jadran tijekom 2011. i 2012. godine.



Priopćenja