Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković uputio je pismo suosjećanja državnoj tajnici Sjedinjenih Američkih Država Hillary Rodham Clinton povodom 10. godišnjice terorističkih napada na američke ciljeve 11.

U pismu upućenom u ime Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, te u svoje osobno, ministar Jandroković izrazio je duboko suosjećanje s državnom tajnicom Clinton i američkim narodom u trenucima sjećanja na gotovo tri tisuće nevinih građana koji su na današnji dan prije deset godina izgubili živote u terorističkim napadima na simbole američke slobode i snage

U pismu upućenom u ime Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, te u svoje osobno, ministar Jandroković izrazio je duboko suosjećanje s državnom tajnicom Clinton i američkim narodom u trenucima sjećanja na gotovo tri tisuće nevinih građana koji su na današnji dan prije deset godina izgubili živote u terorističkim napadima na simbole američke slobode i snage.

Danas kada se američki narod okuplja kako bi se prisjetio žrtava tragičnih događaja 11. rujna 2001., pridružujemo se molitvama za sve one koji su stradali u ovih nerazumnim i kukavičkim terorističkim napadima, istaknuo je ministar Jandroković.

11. rujna 2001. godine bio je dan koji je zauvijek promijenio svijet i živote sviju nas. Toga dana na bolan smo način shvatili koliko smo ranjivi u borbi protiv terorizma, no i spoznali da samo ujedinjeni možemo braniti zajedničke demokratske vrijednosti, slobodu i ljudska prava, naglasio je ministar Jandroković u svom pismu državnoj tajnici Clinton.

Istaknuo je također kako je Republika Hrvatska spremna podijeliti odgovornost te je odlučna i dalje stajati uz Sjedinjene Američke Države i međunarodnu zajednicu u borbi protiv terorizma u cilju osiguranja demokracije, mira i prosperiteta u svijetu.



Priopćenja