Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Priopćenje

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija supokrovitelj je ovogodišnje, dvanaeste po redu humanitarne akcije

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija supokrovitelj je ovogodišnje, dvanaeste po redu humanitarne akcije “Terry Fox Run” u Hrvatskoj, čija je svrha prikupljanje sredstava za istraživanje raka, te podizanje svijesti građana o ovoj bolesti. U proteklih 11 godina od kada se utrka održava u Hrvatskoj prikupljeno je preko četiri milijuna kuna. Središnji događaj, utrka “Maraton nade” održat će se na Jarunu 18. rujna u organizaciji kanadskog veleposlanstva, Hrvatske lige protiv raka i drugih.

Humanitarna utrka „Terry Fox Run“ svake se godine trči u spomen na kanadskog mladića Terryja Foxa koji je obolio od raka te izgubio nogu. Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo je u utrku po Kanadi koju je nazvao 'Maraton nade'. Utrku nažalost nije uspio završiti jer se bolest vratila i oduzela mu život u 22. godini. U čast Terryju Foxu njegova je obitelj pokrenula akciju skupljanja novca za borbu protiv raka koja se održava svake godine u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskih veleposlanstava i u 67 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska.

Priopćenja