Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik Mario Nobilo sastao se sa zamjenikom stalnog tajnika Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Tajland Pravitom Chaimongkolom, koji je predvodio izaslanstvo tajlandskih gospodarstvenika u posjetu Hrvatskoj

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo vrlo dobrim političkim odnosima dviju zemalja. Razmotrene su mogućnosti daljnjeg jačanja bilateralne suradnje za koju ima dosta prostora na području gospodarstva, turizma, prometne infrastrukture i zaštite okoliša

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo vrlo dobrim političkim odnosima dviju zemalja. Razmotrene su mogućnosti daljnjeg jačanja bilateralne suradnje za koju ima dosta prostora na području gospodarstva, turizma, prometne infrastrukture i zaštite okoliša.

Državni tajnik Nobilo izrazio je uvjerenje da bi skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju mogao pobuditi još veći interes tajlandskih gospodarstvenika za ulaganje na ovim prostorima te u tom smislu pojasnio i gospodarsko-strateški značaj lukâ Rijeka i Ploče.

Zamjenik stalnog tajnika Chaimongkol izvijestio je o kontinuiranom porastu izvoza koji Tajland bilježi posljednjih godina, zbog čega je i prirodno da traže nova, alternativna i veća tržišta, poput onog Europske unije.

Dvojica sugovornika u razgovoru su se dotakli i dobre suradnje dviju zemalja na multilateralnom planu te razmijenili stajališta o stanju u regijama i regionalnoj suradnji.

Državni tajnik Nobilo i tajlandski dužnosnik dogovorili su nastavak aktivnosti na daljnjem jačanju ukupnih bilateralnih odnosa i suradnje dviju zemalja, uključujući održavanje redovitog političkog dijaloga između ministarstava vanjskih poslova Hrvatske i Tajlanda.



Priopćenja