Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se na marginama „Croatia Summita“, s ministrom vanjskih poslova Republike Latvije Ģirtsom Valdisom Kristovskisom

Ministri Jandroković i Kristovskis ocijenili su bilateralne odnose između dviju zemalja vrlo dobrima i s razvijenom suradnju u multilateralnim organizacijama

Ministri Jandroković i Kristovskis ocijenili su bilateralne odnose između dviju zemalja vrlo dobrima i s razvijenom suradnju u multilateralnim organizacijama.

Ministar Kristovskis čestitao je hrvatskoj Vladi na uspješno okončanim pregovorima s Europskom unijom te uspješno provedenim reformama. Ministri su se pritom složili kako upravo zaključeni pregovori mogu biti dodatni poticaj ostalim državama u regiji u njihovim reformskim nastojanjima i euro-atlantskim integracijskim procesima.

Ministar Jandroković zahvalio je na stalnoj potpori koju je Latvija pružala Hrvatskoj tijekom pregovaračkog procesa, izrazivši uvjerenje kako će Hrvatska potpisati Ugovor o pristupanju tijekom aktualnog poljskog predsjedanja Europskom unijom do kraja ove godine, te ostvariti cilj ulaska u punopravno članstvo Europske unije 1. srpnja 2013. godine.



Priopćenja