Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se u Dubrovniku, na marginama „Croatia Summita“, s ministrom vanjskih poslova Republike Mađarske Jánosom Martonyiem

Sugovornici su se složili kako su bilateralni odnosi između dviju zemalja odlični s razvijenom suradnjom u svim područjima od obostranog interesa

Sugovornici su se složili kako su bilateralni odnosi između dviju zemalja odlični s razvijenom suradnjom u svim područjima od obostranog interesa. Posebno su pritom istaknulo mogućnosti daljnjeg unaprjeđenja gospodarske suradnje.

Ministar Jandroković zahvalio je na kontinuiranoj i snažnoj potpori koju je Republika Mađarska pružala Republici Hrvatskoj tijekom pregovaračkog procesa s Europskom unijom, kao i na osobnom angažmanu ministra Martonyia u završnici pregovora.

Ministar Martonyi čestitao je hrvatskoj Vladi na uspješno okončanim pregovorima i provedenim reformama tijekom tog procesa.

Sugovornici su također istaknuli značaj regionalne suradnje te važnost dovršetka hrvatskih pristupnih pregovora za sve ostale zemlja jugoistočne Europe na njihovom putu prema eurointegracijama.



Priopćenja