Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković uputio je pismo sućuti obitelji preminulog dr. Otta von Habsburga-Lothringena

Ministar Jandroković izrazio je u svoje ime, te u ime Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, najdublju sućut, te istaknuo kako je sa smrću dr. Otta von Habsburga-Lothringena Europa izgubila veliki politički uzor, velikog Europljanina i neumornog promicatelja ljudskih prava

Ministar Jandroković izrazio je u svoje ime, te u ime Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, najdublju sućut, te istaknuo kako je sa smrću dr. Otta von Habsburga-Lothringena Europa izgubila veliki politički uzor, velikog Europljanina i neumornog promicatelja ljudskih prava.

Podsjetio je i na njegov veliki doprinos mirovnom suživotu u ujedinjenoj Europi koji je dao kao dugogodišnji predsjednik Međunarodne Paneuropske unije.

Poručivši kako je hrvatski narod u osobi dr. Otta von Habsburga-Lothringena uvijek imao velikog prijatelja, istaknuo je kako će u sjećanju posebno ostati njegov angažman i zasluge za međunarodno priznanje Republike Hrvatske kao i njegova potpora hrvatskom članstvu u Europskoj uniji.



Priopćenja